exit
search serach
Фармакопунктура
1286. Фармакопунктура (без вартості препаратів)
900 грн.
Більше Згорнути down

Біопунктура (фармакопунктура) у Києві

Біопунктура і фармакопунктура — це спосіб лікування, який передбачає введення підшкірних ін'єкцій. Попри те, що методи належать до альтернативних, у деяких випадках вони все ж таки призначаються. Якщо лікар клініки МЕДІКОМ рекомендує пройти курс фармакопунктури в Києві, ви можете записатися на прийом до наших фахівців.

Відкрити Згорнути down

Навіщо потрібна фармакопунктура

Біопунктура з'явилася в момент зіткнення різних напрямків. Мова про голкотерапію (акупунктуру) і введення ліків за допомогою ін'єкції безпосередньо під шкіру пацієнта (мезотерапія).

Біопунктура є методом, який ґрунтується на виконанні ін'єкцій медикаментів у біологічно активні точки. Головне завдання біопунктури — відновлення процесів ауторегуляції.

Термін «фармакопунктура» складається з двох частин: з грецької — «ліки» і латинської — «вкалувати». У результаті отримуємо поєднання двох слів: вкалування для лікування.

Це максимально точно розкриває суть методу: тонку голку вводять під шкіру, випускають ліки для усунення захворювання. Лікувальні препарати вводять в зони точок рефлексотерапії, щоб отримати лікувальний ефект при різних нозологічних формах.

На перший погляд, акупунктура дуже схожа на ці методи. Правда, з уведенням конкретної дози ліків:

  • біопунктура — використання різних фітомедикаментів;
  • фармакопунктура — застосування фармакологічних препаратів.

На території Європи цей метод став популярним у 50-ті рр. минулого століття. У нашій країні його застосовують відносно недавно.

Відкрити Згорнути down

Проведення біопунктури в Києві

Біопунктура створює оптимальні умови для проведення одночасного лікування на двох рівнях: локальному (так зване місцеве лікування) і системному (лікування комплексне).

Дія процедури відбувається таким чином:

  • змінюються об'ємні характеристики тканин, які створюють оптимальні умови для пролонгованої стимуляції точки;
  • формуються численні депо препарату;
  • включаються складні механізми взаємодії точки та лікувальної речовини.

Для проведення біопунктури (фармакопунктури) в клініці МЕДІКОМ потрібне направлення лікаря.

Відкрити Згорнути down

Переваги використання біопунктури (фармакопунктури)

При правильному проведенні метод фармакопунктури має позитивний вплив на людський організм:

  • знижує рівень інтенсивності болю;
  • усуває набряклість;
  • удосконалює структуру м'яких тканин, які оточують хворий орган;
  • підвищує показники рухливості суглобів, незалежно від їх типу;
  • скорочує час регенерації клітин.
Відкрити Згорнути down

Процедура фармакопунктури в ортопедії та вертебрології застосовується, як додатковий метод лікування для поліпшення стану простору між хребтами, зміцнення тканин м'язів, які розміщуються вздовж хребта. В результаті людина відчуває зниження болю в спині, може спокійно вести свій нормальний спосіб життя, за короткий термін відновлюється після основного етапу лікування або операції.

Відкрити Згорнути down

Фармакопунктура: показання

Показання до фармакопунктури такі ж, як і для рефлексотерапії. На сайті МОЗ є список станів, які добре піддаються терапії фармакопунктурою. Він включає:

  • травми спортивного характеру;
  • запалення;
  • алергії;
  • головні болі.

На основі перерахованих вище показань до біопунктури фахівці можуть направити пацієнта на додаткові аналізи, дослідження для виключення протипоказань.

Відкрити Згорнути down

Протипоказання фармакопунктури

Протипоказання до біопунктури складено на основі низки досліджень. Не можна використовувати метод у разі:

  • онкології;
  • цукрового діабету різних ступенів;
  • епілепсії, включно на стадії ремісії;
  • стенокардії;
  • вроджених або придбаних імунодефіцитних станах.
Відкрити Згорнути down

Саме тому перш ніж проводити біопунктуру, пацієнт проходить ряд обстежень. Потім лікар уважно вивчає їх, робить висновки, складає план лікування.

Введення ін'єкцій вимагає високого рівня кваліфікації фахівця, який його виконує. Кількість процедур і дозування конкретного препарату визначається особистим лікарем на основі рекомендацій виробника.

Відкрити Згорнути down

Можливі побічні ефекти фармакопунктури

Кожен людський організм по-своєму реагує на медикаменти. Причому ця реакція не завжди позитивна. Фахівці виділяють три види побічних ефектів біопунктури:

  • алергічний;
  • токсичний;
  • лікарський.

Саме тому проведення фармакопунктури в клініці МЕДІКОМ проводиться тільки за призначенням лікаря після консультації.

Алергічна реакція може проявитися в результаті неприйняття організмом людини конкретних медикаментів. Токсичний побічний ефект настає у випадку передозування.

Щодо лікарського побічного ефекту треба звернути увагу на ті реакції людського організму, які можуть виникнути в процесі лікування фармакопунктурою:

  • падіння артеріального тиску — головний біль, запаморочення, підвищена слабкість, непритомність, блювотний рефлекс, тахікардія;
  • диспепсія — нудота, печія, відрижка, блювота, пронос;
  • задишка, кашель.

У разі появи побічних ефектів рекомендовано звернутися до лікаря для консультації.

Відкрити Згорнути down

Переваги біопунктури в клініці МЕДІКОМ

У нас працюють тільки висококваліфіковані фахівці. Вони мають величезний досвід роботи, постійно підвищують рівень своєї кваліфікації.

Ін'єкції робляться підшкірно за допомогою спеціальних шприців з дуже тонкими голками. Це майже безболісні уколи. Для їх виконання використовуються препарати, які підбираються в індивідуальному порядку.

Сеанс фармакопунктури лікарі призначають тільки після обстеження пацієнта і консультацій.

Відкрити Згорнути down

Ціна фармакопунктури

Вартість біопунктури (фармакопунктури) в Києві в підрозділах нашої клініки на Оболоні та Печерську залежить від декількох моментів:

  • тривалості курсу лікування;
  • виду підібраного препарату;
  • рівня складності захворювання.

Щоб дізнатися більше, зв'яжіться з оператором цілодобового контакт-центру або уточніть інформацію у лікаря.

Відкрити Згорнути down

Питання-Відповідь

Скільки сеансів біопунктури необхідно?

Частота та кількість сеансів біопунктури визначаються індивідуально на консультації вертебролога або невролога. Під час складання схеми лікування враховується діагноз, вираженість симптоматики, загальний стан організму. В середньому, курс складається з 4-8 сеансів.

Що таке «детоксикація» при біопунктурі?

Детоксикація організму за допомогою біопунктури — це очищення біологічної системи людини від накопичених токсинів. Ця лікувальна стратегія дає змогу розблокувати захисні механізми, активувати дренаж, знешкодити та вивести з нирок і печінки токсичні речовини.

Чи буває погіршення після першого сеансу фармакопунктури?

Якщо після першого сеансу виникло тимчасове посилення симптомів, значить в організмі почалися відновлювальні процеси. Біопунктура дає змогу активувати відновлювальні та захисні системи. І така відповідь (фаза реакції) на початку лікування — варіант норми.

Скільки ін'єкцій проводиться на кожному сеансі?

Біопунктура полягає у введенні препаратів в зону проєкції необхідного органу або в тригерні точки на тілі. При цьому необхідно кілька ін'єкцій. З огляду на мету лікування може знадобитися від 3 до 10 уколів за сеанс біопунктури.

Лікарі

Метод фармакопунктури і біопунктури в нашій клініці в деяких випадках застосовують лікарі, які спеціалізуються за різними напрямками:

 

З маленькими пацієнтами працює дитячий невролог. У вас залишилися питання щодо проведення курсу біопунктури в Києві? Зверніться до консультантів клініки за телефоном, який вказаний на сайті.

comment 23
Харлап Ігор Васильович
Лікар-невролог, вертебролог, мануальний терапевт вищої категорії, рефлексотерапевт вищої категорії
comment 13
Кірсанова Неллі Іванівна
Лікар-невролог вищої категорії
comment 13
Мельніков Олександр Владиславович
Лікар-невропатолог вищої категорії, вертебролог
comment 25
Несмєянова Лариса Михайлівна
Лікар-невропатолог вищої категорії, рефлексотерапевт
comment 48
Сагай Володимир Олександрович
Лікар-невролог, вертебролог вищої категорії

Вартість фармакопунктури

На послуги, позначені зірочкою *, знижка постійного клієнта 10% і 15% не поширюється.

Процедури/Маніпуляції

Вiдгуки

26.05.2021 15:30
Таисия

Хочу выразить, благодарность Сагай В. А., очень хороший врач. Обратилась с сильными болями в позвоночнике. Диагностировали протрузию позвоночника, грыжу. С помощью доктора встала на ноги. Буду обращаться только к нему.

12.04.2021 17:44
Людмила К

Очень слежу за своим здоровьем и внешностью, по совету подруги обратилась в клинику по пр-ту Героев Сталинграда, 6Д. Очень порадовало отношение персонала - профессиональная команда. Процедуру биопунктуру, проходила под наблюдением Мельникова А.В. - врача высшего класса. Объяснил, рассказал. Уколы выполнял очень аккуратно. Спасибо. Побольше б таких врачей.

19.02.2021 09:59
Елена

Хочу висловити подяку невропатологу Мельникову А. В. Це дуже уважний лікар. Записалсь на біопунктуру, для омолодження. При обстеженні доктор виявив ще ряд проблем. За допомогою, правильно розписаного курсу відчуваю себе чудово, молода і здорова. Спасибі йому велике.

10.01.2021 22:03
Татьяна

Була складна травма гомілковостопного суглоба, реабілітологи зробили все що могли, але рухливість в суглобі до кінця повернути не вдалося. Про процедуру і клініку дізналася з інтернету. Уже після першого прийому у невролога Кірсанової Н.І. з'явилася Надія. Вже через тиждень суглоби рухалися на всі 100%. Спасибі вам величезне, тепер зможу на підборах ходити.

25.11.2020 10:33
Лариса

Хочу висловити подяку Несмеяновій Л. М. за професіоналізм, людяність, небайдужість. Під її контролем я проходила курс відновлення після інсульту. Ще потрібно продовжувати лікування, тому, буду звертатися тільки до неї. Спасибі!

Показати ще 2

arrow

Всього 5 відгуків

залишити відгук arrow arrow
Ваша оцінка
star star star star star
error
error
error
error

Натискаючи кнопку, ви дозволяєте обробку персональних даних та погоджуєтесь з політикою конфіденційності.

Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам?
Наприклад: 0XX XXX XX XX
Передзвоніть
Наприклад: 0XX XXX XX XX

Натискаючи кнопку, ви дозволяєте обробку персональних даних та погоджуєтесь з політикою конфіденційності.

Вільних операторів на лінії: 6
Замовлень дзвінків сьогодні: 100+
Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам?
Наприклад: 0XX XXX XX XX
Вільних операторів на лінії: 6
Замовлень дзвінків сьогодні: 100+
Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам
в зручний час?
КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ
telegram page-down