exit
search serach
Класична гемороїдектомія — хірургічне лікування геморою
96. Консультація проктолога
1100 грн.
Більше Згорнути down

Хірургічне лікування геморою (гемороїдектомія) у Києві

У вас часто виникає відчуття стороннього тіла, біль та печіння в аноректальній ділянці? З'являються плями крові на білизні та калі? Впоратися з цими неприємними та небезпечними симптомами допоможе лише фахівець. Гемороїдектомія у Києві може виконуватися в проктологічному відділенні клініки МЕДІКОМ, яке оснащене необхідною технікою експертного класу для діагностики та лікування геморою за сучасними протоколами доказової медицини. У відділенні працюють проктологи з великим досвідом роботи, які мають як класичні, так і інноваційні методи хірургічного лікування цього захворювання.

Гемороїдектомія - це радикальний хірургічний метод позбавлення від геморою, який проводиться шляхом висічення гемороїдальних вузлів. Він вважається «золотим стандартом», оскільки дає змогу видаляти геморой та домагатися тривалої ремісії.

Відкрити Згорнути down

Методи видалення геморою

У сучасній проктологічній практиці існує безліч малоінвазивних способів видалення геморою: склеротерапія, лігування геморою, електрокоагуляція або інфрачервона фотокоагуляція вузлів, шовне лігування гемороїдальних артерій під контролем УЗ-доплерометрії, кріохірургія. Однак вони можуть застосовуватися не у всіх клінічних випадках та рекомендуються на початкових стадіях захворювання. Багато пацієнтів звертаються до проктолога тільки при запущеній стадії геморою, і провести ефективне лікування в таких випадках можна тільки за допомогою такої радикальної операції, як гемороїдектомія.

З огляду на клінічний випадок операція гемороїдектомія проводиться за однією з чотирьох методик:

  • гемороїдектомія за Міліганом-Морганом (або відкрита) — без накладання швів;
  • гемороїдектомія за Фергюсоном (або закрита) — з накладенням швів;
  • підслизова гемороїдектомія за Парксом — висічення вузлів на підслизовому рівні;
  • степлерна гемороїдопексія за Лонго — трансанальне видалення слизової оболонки.

Операція з видалення геморою може виконуватися як за допомогою класичного скальпеля, так і з застосуванням сучасних додаткових інструментів: електрокоагулятора, ультразвукових ножиць, радіохвильового ножа, апарату LigaSure. Також гемороїдектомія може виконуватися із застосуванням лазера, промені якого припікають вузол зсередини.

Відкрити Згорнути down

Показання до гемороїдектомії

Гемороїдектомія найчастіше проводиться при 3–4 стадії захворювання (внаслідок пізнього звернення), але може рекомендуватися й пацієнтам із 2–3 стадією, у яких є великі гемороїдальні вузли, часті кровотечі. Ще одне показання до цієї радикальної операції з видалення геморою — тромбоз вузла, що випав.

Виконання гемороїдектомії може рекомендуватися у разі поєднання внутрішнього та зовнішнього геморою, вузлів, що випадають і не піддаються вправлянню, сильної гемороїдальної кровотечі, малої ефективності консервативної терапії або неможливості застосування малоінвазивних методів. Методика гемороїдектомії обирається для кожного пацієнта персонально і визначається проктологом після огляду та аноскопії залежно від особливостей клінічного випадку. За загальною статистикою, найчастіше проводяться операції за методом Фергюсона або Мілігана-Моргана. В умовах клініки МЕДІКОМ виконується степлерна гемороїдопексія за Лонго як найсучасніша та найрадикальніша.

Відкрити Згорнути down

Протипоказання до проведення гемороїдектомії

Радикальне хірургічне лікування геморою протипоказане у таких випадках:

  • запальні та гнійні патології ануса або кишечника;
  • хвороба Крона;
  • патології системи згортання крові;
  • вагітність;
  • онкологія.
Відкрити Згорнути down

Підготовка до видалення геморою

Підготовка до видалення геморою починається з всебічного передопераційного обстеження пацієнта. До плану діагностики вносяться лабораторні та інструментальні методи:

  • загальний аналіз крові та сечі;
  • коагулограма;
  • біохімічний аналіз крові;
  • ЕКГ;
  • аналізи крові на сифіліс, гепатити та ВІЛ;
  • флюорографія;
  • тест для визначення групи крові та резус-фактора;
  • УЗД органів черевній порожнині (за показаннями);
  • колоноскопія - виконується в операційній, в умовах загальної анестезії, безпосередньо перед операцією.
Відкрити Згорнути down
Проктология
Консультація проктолога
Видеоколоноскопия
Відеоколоноскопія
Кардиограмма
Електрокардіограма (ЕКГ)
Рентген органів грудної клітини
Флюорографія
Анализ на свертываемость крови
Аналіз на згортання крові
Аноскопія
Аноскопія
Биохимический анализ крови
Біохімічний аналіз крові

За кілька днів до операції пацієнту варто дотримуватись дієти, яка запобігає виникненню розладів травлення. З раціону прибираються продукти, які можуть спричинити метеоризм, діарею чи закреп.

За 2 доби перед операцією проводиться консультація анестезіологом, який після огляду хворого визначає максимально безпечний та ефективний спосіб знеболювання. Останній прийом їжі має відбутися за 12-14 годин перед операцією. Напередодні ввечері проводиться підготовка до колоноскопії (пам'ятку пацієнт отримує на руки після консультації проктологом). Перед сном пацієнту варто прийняти душ і збрити волосся в області ануса.

Вранці перед операцією проводиться ще одна очисна клізма. Приймати їжу, воду або інші рідини в день операції перед хірургічним видаленням геморою не можна!

За кілька годин до втручання проводиться призначена анестезіологом лікарська підготовка — премедикація. Пацієнт на каталці доставляється до операційної.

Відкрити Згорнути down

Як відбувається операція з видалення геморою?

Для надійного знеболювання гемороїдектомії застосовується епідуральна анестезія або загальний наркоз. Під час втручання дискомфортні відчуття та болі не виникають.

Гемороїдектомія за Міліганом-Морганом

Видалення гемороїдального вузла виконується нижче лінії перев'язки його судинної ніжки. Для зупинки кровотечі застосовується біполярний коагулятор, гармонійний ультразвуковий скальпель або інші кровоспинні інструменти. Шви не накладаються. Відсікання зовнішніх вузлів проводиться одним блоком.

Післяопераційне відновлення після відкритої методики видалення геморою відбувається триваліше та супроводжується вираженішими болями. Однак головною перевагою цього способу висічення гемороїдальних вузлів є рідкісне рецидивування захворювання - за спостереженнями фахівців рецидиви спостерігаються лише у 1–5 % пацієнтів.

Гемороїдектомія за Фергюсоном

Радикальне видалення гемороїдальних вузлів виконується шляхом їхнього відсікання до судинної ніжки, яку прошивають і перев'язують. Висічення вузла проводиться дистальніше лінії перев'язки судини. Раневу поверхню вшивають нитками, що саморозсмоктуються, безперервним швом або окремими вузловими швами. Зовнішні вузли січуть одним блоком і теж вшивають нитками, що розсмоктуються.

Головна перевага закритої методики - швидша регенерація тканин і менш виражений больовий синдром після операції.

Операція Лонго

Степлерна гемороїдопексія проводиться шляхом циркулярної резекції слизового та підслизового шару нижньоампулярної частини прямої кишки. Операція виконується за допомогою особливого апарата, який створює механічний шов, що перешкоджає випаданню вузлів. Під час втручання внутрішнє сплетіння висікається з накладенням апаратного шва, а зовнішнє - ніби підтягуються нагору. У результаті кровопостачання зовнішніх вузлів суттєво скорочується, вони зменшуються та покриваються сполучною тканиною.

Головна перевага цієї методики - скорочення інтенсивності післяопераційних болів та тривалості реабілітації в порівнянні з іншими методами гемороїдектомії.

Підслизова гемороїдектомія за Парксом

Видалення гемороїдальних вузлів проводиться без ушкодження слизової прямої кишки. Оперування вузлів виконуються у підслизовому шарі. Ця методика складніша технічно та часто супроводжується підвищеною кровоточивістю тканин. Незважаючи на окремі переваги, що полягають у менш виражених післяопераційних болях і відсутності ризиків порушень сечовипускання, метод Паркса застосовується рідко.

Класична гемороїдектомія
Відкрити Згорнути down

Гемороїдектомія: післяопераційний період

Завдяки застосуванню в клініці МЕДІКОМ інноваційних методик повне відновлення після гемороїдектомії займає 3–4 тижні. У поодиноких випадках період реабілітації займає до 1,5–2 місяців.

Сучасні методики дають змогу скорочувати термін перебування у стаціонарі до 2–4 днів. Далі спостереження пацієнта проводиться амбулаторно. Лікарняний лист зазвичай необхідний у перші 10–21 днів після операції.

Після гемороїдектомії призначається прийом антибіотиків, знеболювальних та протизапальних засобів. У перші дві доби дозволяється пити багато рідини та призначається щадна дієта з дробовим харчуванням (до 5–6 разів на день). У меню повинні бути продукти, які запобігають закрепу та метеоризму. Уникають жирних, смажених, маринованих та пряних страв, газованої води. Для профілактики закрепів варто випивати більше рідини.

Під час відновлення необхідно ретельно дотримуватись гігієни періанальної зони. Фізична активність обмежується та поступово розширюється в процесі загоєння рани. Не допускається напруження під час дефекації. З появою закрепів рекомендується прийом проносних засобів.

Відкрити Згорнути down

Ускладнення після гемороїдектомії

Після гемороїдектомії можлива поява таких наслідків:

  • кровотеча;
  • закреп;
  • анальна тріщина;
  • нетримання сечі;
  • свищ прямої кишки;
  • випадання прямої кишки;
  • звуження анального каналу;
  • нетримання анального сфінктера;
  • нагноєння післяопераційної рани;
  • підслизова гематома анального каналу;
  • тимчасова затримка сечі (частіше у чоловіків).
Відкрити Згорнути down

Правильна передопераційна підготовка пацієнта, дотримання всіх рекомендацій лікаря-хірурга, регулярні контрольні огляди та застосування проктологами клініки МЕДІКОМ сучасних технологій істотно скорочують ризик можливих після гемороїдектомії наслідків.

Відкрити Згорнути down

Рекомендації після гемороїдектомії

Після радикального видалення геморою протягом місяця необхідно дотримуватися низки обмежень:

  • ретельно дотримуватись правил гігієни;
  • обмежити фізичні навантаження та розширювати їх за дозволом лікаря;
  • дотримуватися дієти;
  • вчасно приходити на контрольні огляди;
  • у разі появи печіння, кровотеч, болю чи закрепів негайно звертатися до лікаря.

Прогнози після видалення геморою здебільшого сприятливі та через 3–5 років рецидиви захворювання спостерігаються лише у третини прооперованих. Враження про гемороїдектомію та відгуки пацієнтів можна прочитати на нашому сайті.

Відкрити Згорнути down

Переваги видалення гемороїдальних вузлів у нашій клініці

  1. Операції проводяться лише висококваліфікованими хірургами.
  2. Застосування інноваційних технологій.
  3. Безпечне та ефективне знеболювання хірургічної операції.
  4. Суворе дотримання правил асептики та антисептики на всіх етапах лікування.
  5. Найкомфортніші умови.
  6. Сприятливий прогноз після операції.
  7. Доступна ціна операцій із видалення геморою в стаціонарі на Оболоні.
Відкрити Згорнути down

Питання-Відповідь

Чи потрібно видаляти геморой?

При виявленні геморою необхідна консультація проктолога. Крім того, що гемороїдальні вузли доставляють дискомфорт і болючі відчуття, вони травмуються при дефекації та запалюються. Тому на ІІ-ІV стадії, коли консервативна терапія не дає результату, показано видалення.

Який наркоз при операції з видалення геморою?

При видаленні гемороїдальних вузлів застосовується пролонгована епідуральна анестезія. Рідше вдаються до спинномозкової анестезії. Оптимальний вид знеболювання в конкретному клінічному випадку визначає анестезіолог.

Чи потрібно дотримуватися дієти після операції на геморой?

Протягом 4–6 годин після операції з видалення геморою не рекомендується вживати їжу, але потрібне рясне питво. Увечері в день операції — легка вечеря. Для подальшого відновлення та мінімізації ризиків рецидиву захворювання слід дотримуватись раціону, складеного дієтологом. Фахівець може рекомендувати дрібне харчування або білково-рослинну дієту.

Лікарі

Ви вирішили провести видалення геморою у Києві? Звертайтесь до підрозділу клініки МЕДІКОМ на Оболоні. Телефонуйте в контакт-центр за вказаним на сайті телефоном, заповнюйте форму для замовлення зворотнього дзвінка або онлайн запису до проктолога. Звертайтесь до нас — і ми допоможемо вам позбутися неприємних проявів геморою!

comment 25
Гаврилов Григорій Олександрович
Завідувач хірургічним відділенням, лікар-хірург вищої категорії, пластичний хірург, хірург-проктолог, онкохірург
comment 5
Дерев'янко Олександр Володимирович
Лікар-хірург першої категорії
comment 31
Корнієнко Олександр Володимирович
Лікар-хірург вищої категорії, проктолог
comment 43
Меркотан Володимир Георгійович
Лікар-хірург вищої категорії, проктолог першої категорії
comment 2
Паламарчук Леся Дмитрівна
Лікар-хірург, проктолог другої категорії
comment 7
Савченко Оксана Михайлівна
Лікар-хірург, судинний хірург першої категорії
comment 38
Счастний Володимир Михайлович
Лікар-хірург вищої категорії, судинний хірург, флеболог, проктолог, спеціаліст з бариатричної хірургії
comment 38
Яковлєв Олександр Олексійович
Завідуючий відділенням ендоскопічної діагностики стаціонару, лікар-ендоскопіст вищої категорії

Вартість гемороїдектомії

На послуги, позначені зірочкою *, знижка постійного клієнта 10% і 15% не поширюється.

Консультації
Більше Згорнути down
Операції
466. * Накладення латексного кільця

3600 грн

Більше Згорнути down
4211. * Лазерна тромбгеморроідектомія

11900 грн

Більше Згорнути down
4714. * Лазерна гемороїдектомія

15400 грн

Більше Згорнути down

Вiдгуки

13.10.2023 21:00
Мирослав

Пройшов оперативне лікування геморою в клініці. Без болю, без негативних відчуттів. Зараз після реабілітації почуваю себе абсолютно нормально. Так як раніше нічого більше не турбує.

21.06.2023 12:58
Людмила

Це дуже делікатна проблема. Але хочу сказати, що вона може зачепити людину й у 30 років. Тому не варто думати, що така хвороба може зачепити в старшому віці. Але головне, що є такі заклади, як МЕДІКОМ, де всі симптоми геморою можна прибрати так швидко. Так що може звертатися, якщо є така потреба.

30.01.2023 20:16
Anton

Переглядав кілька варіантів перед хірургічним лікуванням геморою. Обрав Медіком за співвідношенням середньої ціни і більшістю позитивних відгуків від тих, хто скористався послугами клініки. Зараз впевнений, що не прогадав! Пройшло два тижні і я вже забув про ці часті річки крові з одного місця.

27.09.2022 17:50
Ірина Кучерява

Що сказати? Затягнула я зі своєю хворобою. Але, дякувати Богу, вихід є. Вже домовилася про операцію в Медікомі. За цей час поспілкувалася з кількома пацієнтами: вони повністю задоволені результатом.

09.11.2021 14:29
Анастасия

Мама периодически жаловалась на геморрой. Сначала помогали мази, потом поняла, что узлы увеличиваются и доставляют все больше дискомфорта. Рекомендовали оперативное вмешательство, но мама очень боялась. Одна знакомая посоветовала обратиться в клинику МЕДИКОМ, рассказав нам, что там есть возможность выбрать современные методы лечения этой деликатной и неприятной проблемы. Не стали затягивать и записались на прием. Маму обследовали и проктолог предложил сделать геморроидэктомию. Как выяснилось, она показана даже при тромбозах, которые тоже, к сожалению, выявил врач при диагностике. Провели операцию и теперь проблема решена!!! Восстановление тоже прошло достаточно быстро. Спасибо специалистам клиники МЕДИКОМ за внимательность и доступное лечение!!!

15.07.2021 20:58
Анна

Обращались много куда с проблемой геморроидальных узлов, но нигде толком не могли помочь. Либо назначали операцию, либо снимали симптомы таблетками и мазями. Но здесь все разложили, что называется, по полочкам. Предложили современный и качественный метод избавления от проблемы - геморроидэктомию. Оказывается, эта процедура может проводиться даже пациентам с запущенной стадией заболевания. В клинике нам все подробно о ней рассказали, врач Меркотан Владимир Георгиевич расположил к себе внимательным отношением и изучением проблемы индивидуально. Так что решились и теперь уже, когда муж на этапе восстановления, можем сказать, что не зря обратились именно сюда. Действительно, и сервис, и обследование и сама процедура оказались оправданными и эффективными действиями.

02.05.2021 10:11
Игорь

Долго мучился геморроем, уже не зная к кому обращаться и где искать помощи. Но хорошо, что родственник раньше с подобной проблемой ходил уже в клинику МЕДИКОМ на Василия Тютюнника 37/1 и посоветовал это учреждение. Здесь проктолог быстро провел нужные анализы и порекомендовал пройти процедуру геморроидэктомии. Как мне объяснили, это современный метод лечения геморроя с минимальными рисками. За один день удалось избавиться от шишек и теперь надеюсь на полное скорейшее выздоровление. Но теперь, если что наблюдаться буду только здесь и советовать обращаться именно в эту клинику. Понравилось, что здесь предлагают современные методы лечения и внимательно изучают проблему, прежде чем рекомендовать тот или иной вариант лечения.

26.03.2021 12:25
Ирина Ивановна

Лечила геморрой в клинике МЕДИКОМ. И остались полностью довольна. Сначала прошла комплексное обследование, потом решилась на хирургию по рекомендации врача Корниенка Александра Владимировича. Понравился подход к лечению - не навязывают лишнего, внимательно проводят анализы, разбираясь в проблеме, и выясняют первопричину. Потом, взвесив все за и против назначают уже терапию. Учитывая качественное лечение, операцию современными методами, условия пребывания в клинике и отношения к пациентам, можно сказать, что цены в клинике абсолютно приемлемые и все соответствует потраченным средствам и времени. Так что не жалею, что обратилась именно сюда, в частности, к проктологу Александру Владимировичу. После операции еще наблюдаюсь, но уже чувствую себя гораздо лучше.

Показати ще 3

arrow

Всього 8 відгуків

залишити відгук arrow arrow
Ваша оцінка
star star star star star
error
error
error
error

Натискаючи кнопку, ви дозволяєте обробку персональних даних та погоджуєтесь з політикою конфіденційності.

Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам?
Наприклад: 0XX XXX XX XX
Передзвоніть
Наприклад: 0XX XXX XX XX

Натискаючи кнопку, ви дозволяєте обробку персональних даних та погоджуєтесь з політикою конфіденційності.

Вільних операторів на лінії: 6
Замовлень дзвінків сьогодні: 100+
Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам?
Наприклад: 0XX XXX XX XX
Вільних операторів на лінії: 6
Замовлень дзвінків сьогодні: 100+
Прийнято! Ваш дзвінок опрацьовується.
Хочете, передзвонимо Вам
в зручний час?
КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ
telegram page-down